Published On:2014/09/18
Posted by alialsayed
فخدة ضأن بالفرن
المقادير
- فخذة ضانى
- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
- ملعقة كبيرة بهارات لحم
- 2ملعقة كبيرة خل
- ملعقة صغيرة فلفل أسود
- ملعقةكبيرة ملح
- 5 فصوص ثوم صحيحة
- بصلة كبيرة مقطعة حلقات
- 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة
الطريقة
- اغسلي الفخذة ونشفيها .
- اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة .
- اخلطي البهارات (الملح والفلفل والخل) جيدا .
- ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس .
- نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل .
- نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات .
- نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى .
- غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن .
- لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم . (لتحمير وشها)
كتبت : سامية